Diplomagelijkschakeling

Komt u binnenkort in België werken en maakt u zich zorgen over het gebruik van uw buitenlands diploma? Bij Linguix kijken we samen met u naar de procedures die eventueel nodig zijn om uw diploma in België te kunnen gebruiken. 

Niet elk buitenlands diploma kan namelijk zomaar gebruikt worden. De opleiding die u gevolgd heeft bestaat misschien niet in België of u wilt een beroep met een bijzonder statuut uitoefenen, zoals dokter of advocaat. Vaak vraagt uw nieuwe werkgever dan om de gelijkwaardigheidserkenning van uw buitenlands diploma, waarmee wordt aangetoond dat uw diploma gebruikt mag worden voor het beroep dat u wilt uitoefenen.  

De gelijkschakelingprocedure die in uw situatie van toepassing is, hangt af van verschillende zaken. Wilt u in Wallonië, Brussel of Vlaanderen werken? Komt u zelf uit de Europese Unie of daarbuiten? Is uw diploma in de Europese Unie afgegeven of in een land daarbuiten? Dat zijn allemaal factoren die meespelen en de orde van uw equivalentieprocedure zullen beïnvloeden. Welke documenten u nodig heeft, is afhankelijk van de procedure die u volgt.   

Heeft u vragen over welke documenten dat precies zijn of over onze prijzen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons! 

Linguix is gesloten tijdens de kerstvakantie van 26/12/2022 tot en met 06/01/2023.
Fijne feestdagen!

Alvast bedankt voor je hulp en ik wens jou en je familie fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar!
×

WhatsApp Chat - Linguix

×